Wednesday, August 13, 2014

Nilai Ringgit Kita

Salam sejahtera,

Lama betul tak bershopping kat tesco ni, jika datang pun tesco ni pun hanya singgah ke Popular atau pun datang nak makan pizzza hut je. Tapi hari ni dengan hanya keseorangan tanpa ditemani orang umah abg long bershopping jugak kat sini.

Selalunya abg long hanya bershopping di kawasan umah abg long saja tapi terdapat barang keperluaan yang abg long hendak tapi tak ada di kedai maka di sini la penyelasaiannya.

Terkejut abg long bila waktu membayarnya iye la orang lama tak shopping bila sekali dah shopping baru tahu hasilnya. Mana taknya barang jika di ambik kira dengan jumlah pembayarannya rasanya tak sepadan tapi tu la nilai duit kita sekarang. Patut la orang mengeluh pasal duit ni bak kata orang tua kais pagi makan pagi.

Nak kata apa lagi kan barang dah ambik maka bayar je la. Cuma kekadang abg long terfikir jugak bagai mana la 10 tahun lagi adakah nilai mata wang kita makin kecil atau...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>