Wednesday, July 9, 2014

Sunan : Hijab Sang Pencinta

Salam sejahtera,

Kali ni abg long nak kongsi dengan anda novel sambungan sunan yang bertajuk HIJAB SANG PENCINTA. Novel ini merupakan kesinambungan yang ke 3 daripada keloksi laksamanan sunan.Berikut abg long kongsi sinomsis untuk bacaan anda semua.

Rasa rindu terhadap keluarga menggamit hati Saifudin merentasi Tanah Sumatera untuk pulak ke Punggor, Tanah Melayu. Namum, kejahatan seolah-olah memburunya. Setiap lamgkahnya dibayangi halangan yang tidak berkesudahan.

Berita kepulangannya di Tanah Melayu samapi ke pengetahuan Sultan Melaka. Kemarahan baginda kerana tidak dapat mengahwini Haryani menyebabkan di mula menjadi buruan orang istana.

Saifudin lari ke gua. Di situlah bermulanya satu lagi leajaiban. Jasadnya berpindah merentasi hijab masa untuk sampai ke abad 21. Sekali lagi Saifudin bertemu dengan Haryani dan kisah cinta yang melangkaul masa mekar semula.

Namum, kejahatan yang sentiasa mengiringi setiap injap kakinya masih mengekori. Kali ini tebakan musuh durjana mengakibatkan sengketa yang tercetus di langit berlaku lagi

posted from Bloggeroid

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>