Thursday, October 16, 2014

Tertekan...

Salam sejahteta,

Orang kata akal akan jadi pendek bila kehidupan diselubungi tekanan....Begitu la apa yang abg long rasa, ingatkan bila timbul je satu masalah dah selesai tapi tak jugak selesainya makin bertambah ada la. Bila dah tertekan ni mula la perangai nak naik hantu pun ada. Jika diikutkan tak baik untuk kesihatan dan jugak perhubungan sosial apa boleh buat kekadang ia terlepas jugak.

Yang jadi mangsa orang terdekat dengan kita. Masalah ini pulak tak kira la samada di Tempat kerja, di tempat awam malahan di rumah kekadang boleh menyebabkan tekanan.

Ada kala abg long buat bodoh je dengan masalah tapi ada kala membuatkan abg long stress dan akhirnya jadi tekanan. Malahan ada kala abg long ambik jalan paling senang pada diri abg long dengan berdiam diri dan membatukan diri sahaja.

Bukan tak nak cari penyelesaian tapi ada kala ia menjadi letih dalam melayan masalah ini. KESABARAN ada kala ok tapi ada kalanya KO. Untuk dibawa bincang pulak mmm... dah letih malah susah nak di ajar. Apa yang termampu abg long sekarang SABAR dan DIAMKAN DIRI je.

posted from Bloggeroid

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>