Saturday, January 17, 2015

Bapak Binatang

Salam sejahtera,

Kasar betul tajuk blog abg long kali ni ye, biar la kasar pun janji abg long puas hati apa yang nak abg long tuliskan ni. Terkejut abg long bila abg long baca kisah yang menyayat hati ( kena ke ayat abg long ni ) ni, rasa sedih pun ada, rasa nak marah pun ada senang kata semua ada la.

Hatta binatang pun sayang kan anak ini kan kita manusia yang berakal tapi tak tahu la jika sipelaku ni dah takda akal dan otak. Nak kata zombie, abg long rasa zombie pun ada otak dan akal jugak. Apa la nasib si mangsa diperlakukan macam tu sekali. Apa salah mangsa?...

Cerita apa pulak ni abg long, korang ingat lagi tak kisah yang berlaku kat Nilai, N. Sembilan tahun lepas ala yang pasal budak OKU tu. Kalau tak ingat tu, apa lagi guna la si Google ye :), abg long malas nak cerita panjang kisah tu.



Cuma abg long nak ceritakan yang berlaku kat Butterwort, Pulau Pinang, kisahnya samanya sama tapi waktu berbeza. Kali ini yang pelakunya bapak sendiri, itu sebab la abg long tulis tajuk blog macam tu. Mangsanya pulak berumur 7 tahun.

Gambar mangsa

Nasib baik si mangsa ni disedari oleh gurunya yang mana sepatut datang pada hari pertama persekolohannya, jika tidak tak tahu la bagaimana nasibnya. Apa yang betul-betul abg long sedih, mangsa sebaik sahaja dijumpai mangsa terus meminta makan. Ketika mangsa dijumpai, terdapat beberapa kesan lebam pada lengan dan paha. Aduhai mana perginya hati perut si pelaku ni.

Banyak lagi nak abg long tulis kat sini tapi kalau abg long tulis nantikan entah apa lagi la yang akan keluar, iye la jika tulis blog ni dengan emosi yang tak stabil nanti lain pulak jadinya.


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>